Παρασκευή 6 Απριλίου 2012



GOOGLE ART PROJECT

Επίσκεψη σε 151 μουσεία από 40 χώρες με ένα «κλικ»

ΔΗΜΟΣΙΕΥΘΗΚΕ: Παρασκευή 06 Απριλίου 2012
Στην εποχή της κρίσης τα ταξίδια γίνονται χαζεύοντας τον χάρτη. Ενα «κλικ» στον παγκόσμιο χάρτη του Google Art Project, όμως, αρκεί όχι μόνο για να ταξιδέψει κανείς με τον νου, αλλά και για να επισκεφθεί τα μεγαλύτερα μουσεία του κόσμου καθώς 151 μουσεία από 40 χώρες «εκθέτουν» στο Διαδίκτυο 32.470 έργα τέχνης που διηγούνται 14.000 χρόνια ιστορίας.
Στο πρόγραμμα, που δεν έχει εμπορικό χαρακτήρα και ούτε θα συνοδεύεται από διαφημίσεις και το οποίο παρουσιάστηκε χθες επισήμως στην Ελλάδα παρουσία του υπουργού Πολιτισμού και Τουρισμού, Παύλου Γερουλάνου, συμμετέχουν από ελληνικής πλευράς τα Μουσεία Ακρόπολης, Μπενάκη και Κυκλαδικής Τέχνης με συνολικά 693 εκθέματα.
Αν και προς το παρόν το σύστημα δεν λειτουργεί στα ελληνικά, θα προστεθεί τόσο η ελληνική γλώσσα όσο και επιπλέον εκθέματα, όπως διαβεβαίωσαν οι υπεύθυνοι. Στο μέλλον δε δεν αποκλείεται να δούμε ακόμη και ιδιωτικές συλλογές στην πλατφόρμα, ενώ οι χρήστες μπορούν να δημιουργήσουν το δικό τους μουσείο επιλέγοντας εκθέματα με φωτογραφίες πολύ υψηλής ανάλυσης από το Google Art Project. Τα δικαιώματα του υλικού ωστόσο διατηρούνται από τα μουσεία, με αποτέλεσμα να μην μπορούν να αποθηκευτούν οι φωτογραφίες ούτε να αξιοποιούνται σε άλλες εφαρμογές της Google.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου